Vedeldad badtunna

Den vedeldade badtunnan är ett klassiskt alternativ för den som vill njuta av utomhusbad. De är ofta tillverkade i omslutande trä med plast invändigt för att öka sittkomforten och kvaliteten på tunnan. Kaminen brukar vara extern med rostfritt stålrör och avger den där närmast förhistoriska doften av ved i kombination med den stigande ångan från badtunnan. Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss på Badspecialisten så hjälper vi dig med ditt köp. Läs mer

Badtunna: vedeldad eller eluppvärmd?

Det första frågetecknet som kan dyka upp när det är dags att köpa badtunna är hur man vill att den ska värmas upp. De vanligaste alternativen är att välja mellan vedeldad tunna eller en som värms upp med hjälp av el. Är det en klassisk vedeldad badtunna du är ute efter har du kommit till rätt kategori. Vi på Badspecialisten säljer också eluppvärmda badtunnor, dessa kan du navigera dig fram till i den vänstra menyn.

Den vedeldade badtunnan har nått sin kultstatus tack vare doften som avges när tunnan värms upp. Många menar att det är just pysslet kring att värma upp tunnan som skapar känslan av välbehag när det väl är dags att sätta sig och njuta i den, speciellt under vintern. Det är bra att känna till att det kan ta tid att elda upp badtunnan beroende på dess storlek och väderförhållanden. För många av oss är det mödan värt när vi sedan ska ta ett dopp!

Skötselråd för din vedeldade badtunna

För att din vedeldade badtunna ska hålla under många njutbara år behöver du ta hand om den på rätt sätt. Vi rekommenderar alltid att badtunnan placeras på ett ordentligt, stabilt underlag. Det kan vara i gjuten betongplatta, enskilda plattor, altan eller trall. Det omgivande träet på tunnan är av organiskt material: se därför till att olja in virket varje år för allra bästa livslängd.

Så värmer du upp den vedeldade badtunnan:

  • Badtunnan ska alltid ha vatten i sig när du startar uppvärmningen.
  • Elda upp tunnan till 39-40 grader med din ved.
  • Se till att ge vattnet cirkulation i början med exempelvis en paddel.

Har du några frågor kring vad mer som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en vedeldad badtunna? Kontakta oss på Badspecialisten, så ser vi till att hjälpa dig i ditt ärende och ge dig personlig service. Välkommen att handla hos oss idag!

Visar alla 2 resultat