Frekvensstyrning iSaver+

3 950 kr

Beskrivning

230 volt 1,1 kW
Finns till både 1-fas och 3-fas pumpar

Frekvensstyrning iSaver+ är en smart produkt som gör att du kan styra hastigheten på din poolpump och på så sätt spara energi. Fungerar både till nya och befintliga 1- och 3-fas poolpumpar
Sänk energiförbrukningen och förläng livslängden på din pump. Med vår frekvensstyrning kan du enkelt reglera hastigheten på din pump och på så sätt spara upp till 80% i energiförbrukning. Dessutom sänks ljudnivån på pumpen.

Vad är frekvensstyrning?

Genom att sänka varvtalet på cirkulationspumpen, d.v.s. sänka hur mycket vatten som pumpas genom systemet per minut, sänker du energiförbrukningen och förlänger pumpens livslängd. I dag finns det poolpumpar där du själv kan ställa in varvtalet, men har du en fungerande poolpump med en hastighet är det dumt ur både ekonomisk och miljömässig synpunkt att byta ut den. Därför har vi utökat vårt sortiment med en produkt som kallas frekvensstyrning. Med denna kan du enkelt reglera hastigheten på din pump och på så sätt spara upp till 80% i energiförbrukning.

Sänka poolens elförbrukning

Hur mycket du kan sänka varvtalet beror på hur mycket poolen används och hur varmt det är ute. Ju högre badbelastning och utetemperatur, desto högre varvtal behövs. Vid väldigt hög badbelastning, d.v.s. om flera personer badar flera timmar om dagen, rekommenderar vi att pumpen får gå på maxeffekt dygnet runt. Vid normal badbelastning kan pumpens varvtal sänkas nattetid. Om poolen används väldigt sparsamt eller inte alls under vissa perioder kan pumpens varvtal sänkas dygnet runt.

Inkoppling

iSaver+ kopplas enkelt in med vanliga stickkontakter. Ingen elektriker behövs för installationen.