Pooluppvärmning

Varför behöver du värme till din pool?

Alla utomhuspooler i Sverige behöver en hjälpande hand när det gäller att värma vattnet. Detta beror på att poolvatten inte är så varmt som du kanske tror. Till exempel kan en pool i större delen av landet bara nå 16 eller 22 ° C mitt på sommaren.Läs mer

Även om du bor i ett av de varmare regionerna i Sverige, behöver du fortfarande pooluppvärmning. Vattnet kan nå en temperatur på nästan 30 ° C på sommarhöjden, och på hösten 10-15grader svalare än detta. Du vill kunna njuta av din pool under det mesta av året, inte bara för tre eller fyra månader när vädret är som varmast och du måste hoppa i poolen för att svalka dig.

Du måste också komma ihåg att solens strålar träffar vattnets yta, så den är alltid den varmaste delen av poolen. Även om det känns varmt nog när du doppar tån i vattnet, är temperaturen under ytan sannolikt ca 3-5 grader lägre.

Kom ihåg att en av de viktigaste funktionerna att ha egen pool i bakgården är att ge dig en plats att koppla av. Kyligt vatten kan vara uthärdligt om du ständigt simmar och rör på dig, men om du bara vill flyta runt och slappna av ibland, behöver du en bekväm vattentemperatur.